Държавно първенство по скално катерене Брезе 2023г.

Всяка година, под егидата на БФКА и усилията на Николай Петков, се организира катерачна среща.
Обичайно, тя се провежда на чисто нов обект, където маршрутите да се изкатерят, да им се дадат или потвърдят категориите на трудност, да се видят катерачите, да покатерят заедно, да се надприказват и да споделят новости из света на родния и международния катерачен свят.
По време на тези срещи се договарят бъдещи изкачвания, места за катерачни трипове, коване на нови маршрути, продажби на нова и използвана екипировка. Споделят се опит и умения, анализират се умения на катерене и техники, съответно се обсъждат въжета, еспадрили, торби, дрехи.
Това е времето, в което да се обсъдят някои от оспорваните и злободневни теми, предимно свързани с категорията на някой маршрут някъде си, с ползването на колене, пети, пръчка за накачане, удължени приммки, етики и т.н. Общо взето социалния живот кипи с пълни сили. 🙂
„По стечение на обстоятелствата“ по време на тези срещи се провежда и Държавното първенство по скално катерене.
Резултатите от изкатерванията, всички учатсващи си ги записват и те служат за определяна на Републиканския шампион в тази дисциплина.
Тази година Държавното първенство и катерачната среща се проведоха на Брезе, където се разработиха наистина прекрасни, нови маршрути.
Благодарности на всички, които отделиха от времето, ресурсите и опита си, за да ги създадат. Не ги изброявам, за да не пропусна някого. 🙂
И така, КАК Тренелариум, в лицето на 10 участника-състезателя, също взе участие в тази надпревара.
Определено, Лъчо събра очите на всички участници, заради катеренето си бос по доста технични маршрути, които се опряха и на доста опитни катерачи, оборудвани с „еспадрили“. Той получи награда за най- млад участник в състезанието.
Тома, пребори себе си и изводи първото си 5ц на скали.
Киреца и Жени, дадоха всичко от себе си в катеренето и наглеждането на малката им дъщеря Вихра, която гръмогласно ги окуражаваше.
Коцето и Джулио изкатериха множество прекрасни маршрути в по-високите категории.
Бобката и Рози, също се разписаха подобаващо.
Аз не обичам състезанията и се катеря, колкото ми харесва и където ми харесва. Все пак, в името на общото благо се предстваих доста прилично с 9 изкатервания. 🙂
Тренера се раздаде на максимум. Това есетствено повлия и на резултата и той зае 5-то място при мъжете.
Искам да упомена, че в надпреварата взимат участие и национални състезатели по спортно катерене. 🙂
Много катерене, много смях, много интересни случки се преживяха в този ден.
Имаше си официално награждаване, имаше си и парти за закриване на срещата.
Глямо благодаря на екипьорите, на организаторите, на DJ, на участниците, за прекрасните маршрути, прекрасната организация, симпатичните фланелки, страхотната атмосфера и яката музика.
Има малко откраднати снимки от събитието на Владимир Пеков. 🙂
Поздрави и до нови приключения!

Add Comment