Есенен катерачен лагер

Дойде време за един истински катерачен лагер 🙂

Катеренето е голяма част от нашия живот – любимо занимание, което дълги години ни радва, зарежда, мотивира… Винаги сме искали да направим лагер посветен основно на този спорт и моментът дойде. За район на провеждане сме избрали една от люлките на българския алпинизъм – скалите край гара Лакатник. Районът предлага изключително многообразие от маршрути с най-различна трудност и характер. Това е програма, която е замислена за тези, които вече са се докосвали до този спорт, както и за напълно начинаещи, които с радост биха посветили четиридневната си ваканция, за да се насладят на спорта в цялата му прелест. Подходяща е за всички деца на възраст от 7 години нагоре, които имат желание да се потопят в приключенския свят на Тренелариум.

Необходими качества и умения на участниците са: желание за приключения, желание за катерене, любопитство,  смелост за докосване до нови хоризонти и големи усмивки.

Какво ще получите в замяна от нас, екипа на Тренелариум:

Четири приключенски дни, по време на които ще се потопим в тайните на Искърския пролом, ще се катерим, ще изследваме, ще се спуснем на рапел до къщичка за птици кацнала на скалите на 100 метра над реката, ще гледаме извивките на планината отвисоко, ще се наслаждаваме. Вечер ще споделяме, анализираме и ще навлизаме все по-дълбоко в катеренето чрез беседи, презентации, книги…

Пътеводител на програмата по дни:

Ден 1

Събираме се на стадион Васил Левски сутринта и се отправяме към Лакатник. Ще разпънем своите палатки точно под скалния венец на Вражите дупки, в уютен двор с две бунгала, където ще можем да си готвим, да палим лагерен огън и да си почиваме с гледка към скалите. В случай на студено време ще нощуваме на топло в бунгалата.

Ще се запознаем с това което ни очаква през следващите дни. След това ще обядваме и заредени с енергия ще се отправим към първия сектор за катерене в програмата, където ще се разкършим и вработим.

Ден 2

Ще катерим на друг сектор с по-високи маршрути. Обедната почивка ще направим край красивите вирчета на река Петраница. След обяд ще се учим да се спускаме на рапел. Как, защо и кога ни трябва това умение ще разясним и всеки ще изпробва сам. До вечеря ще продължим с катерене.

Ден 3

Този ден ще отидем към Алпийска поляна – едно от първите места с катерачни маршрути в България. Тук са правили първите си стъпки почти всички български катерачи и алпинисти. Ще катерим по скали с богата история. Ще усетим тръпките на първите. След обяда е ред да погледнем света от малката червена къщичка кацнала на скалите – първото, което виждаме, след като слезем от влака на гара Лакатник. Как ще стигнем до нея ли? – С катерене и на рапел 🙂

Ден 4

Ваканцията е към края си, за съжаление и лагерът също. Пръстите парят от допира със скалата. През изминалите дни сме поопознали района, изкатерили сме някои маршрути, други не. Иначе казано: последна възможност за изчистване на проектите. Катерене на макс без да пазим сили до обяд. След това идва ред да приберем палатките и преди да отпътуваме към София да споделим емоциите от тези кратки 4 дни.

29 октомври – 1 ноември 2022
Гара Лакатник - Стара планина
Такса за участие - 490 лева
Срок за записване - до 21 октомври 2022

Разни важности и необходимости:

Декларация от родител за съгласие за участие в програмите на „Тренелариум“. Попълване на медицински формуляр за здравословното състояние на участника и/или когато е необходимо, описание на прием на съответните лекарствени медикаменти.

Място на провеждане на програмата:

Програмата ще се проведе в района на Гара Лакатник в Искърското дефиле.

Таксата включва:

Настаняване, храна, водещи тренери, специализирана екипировка, такса за посещение на природни и исторически забележителности, транспорт и застраховка.

За кого е подходяща:

Програмата е подходяща за деца навършили 7 години, с желание за вертикални приключения.

Как да се запишем

Изпратете формата за записване или писмо до climb.trenelarium@gmail.com

Как да се запишем

За да заявите участие в програмата е необходимо да ползвате контактната ни форма. В отговор ние ще ви изпратим „наръч“ с документи за попълване 🙂 и списък с полезни и необходими вещи за комфортното прекарване на участниците в нашите програми!
КОНТАКТИ

нека да си сверим календарите 🙂