Курс по катерене

Курсът е предназначен за всички, които искат да навлязат в магията на катеренето. Подходящ е за напълно начинаещи, за хора които имат съвсем малък опит, или за катерачи, които искат да опреснят и усъвършенстват знанията и уменията си. 

Състои се от:

  • 6 теоретични занимания от по 2 часа, които ще се проведат в презентационна зала в София. По време на тях, ще се запознаем с историята на катеренето, основните понятия, основни възли, първа долекарска помощ, екологични принципи, етика и основни постановки.

  • 6 практически занимания от по 2 часа на изкуствена стена в София. Залата ни предоставя възможност да усвоим основните техники на катерене и осигуряване в контролирана среда. По време на тези занимания ще усвоим катерене с горна и долна осигуровка, възли, осигуряване при горна и долна осигуровка, динамично осигуряване и техника на падане, боулдър катерене. В залата ще научим много, а след това ще практикуваме и усъвършенстваме на скали.

 

  • 8 целодневни занимания на скали, намиращи се на максимум 1:30 часа от София. Ще посетим някои от най-добрите обекти за скално катерене в България – Мальовица, Боровец, Комините и Дивите скали на Витоша, Враца, Пещера Проходна до Карлуково, Лакатник. Ще усъвършенстваме наученото в залата. Ще се научим как да екипираме, катерим и разекипираме маршрути от по 1 въже, ще спускаме рапели и ще се евакуираме от среда на маршрут. Ще прекараме 8 пълноценни дни спортувайки сред природата. Ще си направим и палатков лагер, за да прекараме прекрасна вечер на открито в Рила, да се насладим на планината и да си разказваме катерачни истории край огъня.

След края на курса вие ще можете: 

  • Да боравите свободно с алпийския инвентар за спортно катерене
  • Да катерите и осигурявате на въже и боулдъри на изкуствена стена
  • Да катерите спортни маршрути до 1 въже
  • Да напускате маршрут преди края му в случай на нужда
  • Да се спускате на рапел

 

Също така ще сте опознали някои основни катерачни обекти в България, ще се запознаете със съмишленици и ще сте се заредили със знания, умения и положителни емоции.

Курсът ще се води от катерачи с дългогодишен опит – треньори по катерене и алпинизъм. Всяка група е съставена от 4 участника, които ще бъдат обучавани от един треньор. По този начин, ще се обърне максимално внимание на индивидуалните нужди на всекида усвоите добре техниката, да катерите безопасно, да получите отговори на въпросите си, да бъдете по-уверени.

Ние ще осигурим цялата необходима специална екипировка – въжета, седалки, карабинери, осигурителни устройства, каски… Вие ще имате нужда от спортно облекло и обувки за катерене.

В цената на курса не са включени достъп до залата и транспортни разходи за заниманията на скали. Ще се организираме с транспорта, за да се получи оптимално като ресурс и удобство.

Място на провеждане - на катерачни обекти в близост до София и в Walltopia Climbing Center
Цена - 1250 лв

Къде, кога, как?

Първото занимание ще бъде на 2-ри ноември в Walltopia Climbing Center от 18:00 часа. Курсът ще се проведе при минимум 4-ма участника.

Как да се запиша?

Моля изпратете имейл на climb.trenelarium@gmail.com

Не се колебайте да ни пишете, или потърсите по телефона, при нужда от допълнителна информация!

Как да се запишем

Изпратете формата за записване или писмо до climb.trenelarium@gmail.com
КОНТАКТИ

нека да си сверим календарите 🙂