Sample Page

Велопътешествие на три планини – Рила

Тази програма обединява пешеходни и колоездачни приключения. Можете да се включите, където ви е по силите или където ви е интересно.
Това е програма, която е замислена за по-малките (или по-несигурните във велопътешественическите си умения) клиенти и тяхното желание да последват приключенията на по-големите си братя, сестри или приятели. Тя е шестдневна, с преспиване и ще се проведе два пъти през летния сезон, като провеждането й ще е на различни места, в Рила планина, в Пирин и Родопи. Подходяща е за всички деца на възраст от 6 години нагоре, които имат желание да се потопят в приключенския свят на Тренелариум. 🙂
Необходими качества и умения на участниците са: желание за приключения, любопитство, смелост за докосване до нови хоризонти, големи усмивки, дрехи на които никак не държите, удобна раница за носене на голямо мрънкане, свойство за успокоение на родители. 🙂

Какво ще получите в замяна от нас, екипа на Тренелариум:

шест приключенски дни, по време на които ще се научим да заспиваме сами, да си приготвяме вещите и да се грижим за тях, да си приготвяме храна, каквато обичаме, да се преобличаме, да се къпем, да ходим, да се катерим, да преодоляваме различни препятствия с помощта на въжени мостчета, да си запалим огън по безопасен начин, да разпознаваме някои дървета и ядливи растения. Да наблюдаваме животни, да играем, да се справяме с различни заплетени ситуации, осланяйки се на собствените си възможности, да си построим заслон и палатки, и да прекараме поне една вечер в тях, да караме колело, да разказваме патилата си с усмивка, да споделяме и да анализираме.

Пътеводител на програмата по дни:

Ден 1

Пристигане и настаняване в хотел „10 къщи“ в село Говедарци. Апартамените са просторни, за четирима човека.
Денят ще е посветен за запознаване и опознаване между участниците, с тренерите, с района и с програмата. Ще прегледаме колелата. Всяка вечер ще си правим лагерен огън, около който ще се учим да говорим пред хора, да изслушваме събеседниците си и да споделяме преживявания.

Ден 2

Разделяме се на две групи: пешеходци и велосипедисти. Ще се отправим към приказно красивата долина на река Лакатица. Ще имаме определени места, на които ни очакват игри за комуникация, за изграждане на доверие, за изграждане на толерантност и взаимопомощ. Те са изключително динамични и провокират участниците да показват различни поведения, които вечерта около огъня ще дискутираме заедно, за да извадим поуките от преживяното.

Ден 3

Приключенско ориентиране с помощта на карта и компас, и GPS навигации. През този ден ще се научим как да избираме път, за да стигнем оттук до някъде и до другаде. 🙂 Ще се губим и ще се намираме, ще следваме координати, ще се приберем кални и доста уморени, но пък опознали огромно количество инвентар за справяне в трудни ситуации.

Ден 4

Усложняваме задачите! През този ден ще предизвикаме смелостта. Ще се научим да правим алпийски възли, да строим въжени мостчета и да ги преминаваме. Ще разберем какво е алпийски тролей. Вечерта, около огъня ще можем да отпушим всички емоции от преживения ден и да осмислим стъпките, които сме направили.

Ден 5

Време е за поход! През този ден ще упражним всички добити знания и умения до момента. Ще изберем път, ще го извървим, ще преминаваме през трудни участъци, ще изградим въжен мост, ще взимаме решения и ще се изслушваме, ще разпределим храната си, така че да стигне за всички ни. Ще си помагаме и ще се грижим един за друг.

Ден 6

Заслужен ден за почивка около басейна на хотела. Ходилата леко тръпнат от спомена за приключението на предния ден, главата е пълна с отминали случки, усмивката е широка, защото това не е краят, а е началото на летните приключения. 😊

28 юни – 03 юли 2021
Района на Мальовишкия дял на Рила
Час на тръгване - 08:30ч.
Час на връщане в София – 16.45ч.
Такса за участие - 590 лева
Срок за записване - 14 дни преди началото на програмата

Важна информация

Декларация от родител за съгласие за участие в програмите на „Тренелариум“. Попълване на медицински формуляр за здравословното състояние на участника и/или когато е необходимо, описание на прием на съответните лекарствени медикаменти.

Място на провеждане на програмата:

Програмата ще се проведе в района на Мальовишкия дял на Рила.

Таксата включва:

настаняване, храна, водещи тренери, специализирана екипировка, такса за посещение на природни и исторически забележителности, транспорт и застраховка.

Възрастови групи:

Първа група: 4-6 години
Втора група: 6-12 години
Трета група: 12-17 години

Как да се запишем

За да заявите участие в програмата е необходимо да ползвате контактната ни форма. В отговор ние ще ви изпратим „наръч“ с документи за попълване 🙂 и списък с полезни и необходими вещи за комфортното прекарване на участниците в нашите програми!
КОНТАКТИ

нека да си сверим календарите 🙂

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.